Kool noolTutvustus noolLugemist noolLapsevanema käsiraamat

Trükitav versioon

KÄSIRAAMAT WALDORFKOOLI LAPSEVANEMALE


Käsiraamat on koostatud waldorfkooli lapsevanemate ja õpetajate poolt Eesti Vabade Waldorfkoolide ja -lasteaedade Ühenduse projekti „Waldorfkool on haridussüsteemi loomulik osa“ raames 2011. aastal. Projekti rahastas Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK).

Redigeeritud 2015. aastal

 

Sissejuhatus raamatule


Armas lugeja!

Haridus on kultuuri lahutamatu osa. Mida enam on hariduses valikuvõimalusi ja -vabadust, seda rikkam on ka kultuur. Waldorfkooli tulihingeliste pooldajatena tahaksime Sulle muidugi kohe öelda, et waldorfkool on parim võimalus. Võib-olla Sa isegi usuksid meid. Ent ühel hetkel seisad nii või teisiti silmitsi küsimusega: MIKS? Igaühe tee vastuseni on individuaalne: kellel käib see südame, kellel mõistuse kaalutluse, kellel oma lapse koolirõõmu kaudu. Mõni jõuab oma teekonnal arusaamiseni, et see tee talle ei sobi...

Olles ühel meelel õpetuse ja kasvatuse põhiküsimustes, on kodu ja kooli koostöös parimal viisil võimalik toetada last tema arenguteel. Seepärast soovime Sulle hoolikat kaalumist, kui oled oma lapsi kooli saatmas. Kõigile neile, kes on waldorfkooli tee aga juba valinud – toredat äratundmist! 


Muinasjuttudes on teelahkmel sageli hoiatuse. Meie teeotsal võiks see kõlada A. Alliksaare
sõnadega:


Raske on vabadust kanda,
sest vabadus tähendab
maalide mõtlemist,
laulude loomist
ja viiside viimistluspiinu.
Vabadus tähendab võimete sõltumatust,
teadmist oma peaga,
tundmist oma südamega
ja astumist oma jalgadel.



Käsiraamatu koostajate töögrupp

 

Käsiraamatu saab täies mahus alla sikutada siit.