Kool noolStuudium

Trükitav versioon


Tartu Waldorfkooli Stuudiumi aadress on TARTUWALDORF.OPE.EE


Sissejuhatus

 
Tartu Waldorfgümnaasiumis kasutatakse koolide veebirakendust Stuudium. Stuudium võimaldab õpilastel ja lapsevanematel saada infot tundide, puudumiste ja õpitulemuste kohta, sisestada puudumiste põhjuseid, suhelda õpetajatega jm.
 
Alates keskastmest on Stuudiumis osaliselt näha ka õpilasele antud kodused ülesanded, kuid esmaselt annab siiski õpilasele kodused ülesanded õpetaja tunnis. Üldjuhul nooremad õpilased ise oma Stuudiumi kontot ei kasuta, kogu info on nähtav vanematele.
 

Stuudiumi konto

 
Õpilastele ja lapsevanematele on haridusinfosüsteemi ARNO andmete järgi loodud Stuudiumisse konto. Lapsevanema konto on seotud lapsevanema poolt antud e-postiaadressiga ja lapse konto on seotud kooli kontoga [ät]waldorfkool.info. Stuudiumisse on võimalik logida ID-kaardi ja Smart-ID-ga, pärast oma kontole parooli määramist ka parooliga.
 
Algselt, kui kontole ei ole veel sisselogitud ja parool puudub, tuleb oma konto aktiveerida. Selleks avage Stuudium aadressil https://tartuwaldorf.ope.ee/ ja valige all nupp Ava kasutajakonto. Üldjuhul on kool juba loonud konto koos e-postiaadressiga ja siis tuleb edasi valida Aktiveeri oma konto siin. Kooli poolt sisestatud meiliaadressile saadetakse juhised uue parooli valimiseks.
 
NB! Nagu kõik muud paroolid, tuleks Stuudiumi parool valida küllaldaselt keeruline, et vältida äraarvamist. See peaks sisaldama ka mõnda numbrit ja suurtähte ja ei tohiks sisaldada oma nime või muid kergesti ära arvatavaid sõnu.
 
Kui lapsevanem ei ole oma e-postiaadressi koolile andnud või tema andmed puuduvad haridusinfosüsteemist ARNO, siis tuleb konto loomisel valida Esita andmed ja taotle kontot. Pärast taotluse esitamist läheb natuke aega - kooli administraatoritele tuleb teade ja administraator kinnitab konto.
 
Kui olete oma Stuudiumi parooli unustanud, võite sisselogida ID-kaardi või Smart-ID-ga või kasutada valikut "unustasid salasõna?".
 
Pärast oma kontole sisselogimist on soovitav üle kontrollida oma ja lapse profiilid ning vajadusel sisestada puuduvad andmed.
 
NB! Stuudiumi sisselogimiseks võib kasutajanimena kasutada lisaks meiliaadressile ka oma nime kujul "eesnimi perekonnanimi".
 

Lapsevanemale

 
Pärast Stuudiumisse sisselogimist saab kõige üleval vasakul valida, millise lapse andmeid parasjagu näidatakse.
 
Esmaselt on avatud valik Ülevaade, kus on näha jooksev info viimase aja tundide, hinnete, puudumiste jm kohta. Enim reageerimist vajavad asjad on märgitud punasega. Põhjuseta puudumiste korral saab lapsevanem tagantjärele märkida puudumise põhjuse.
 
Valikutes Tunnid/Hinded on kalendri vaates näha õpilasele sisestatud hinded ja õpetaja kommentaarid.
 
Küsimuste tekkimisel saab esmast infot Stuudiumi enda abimaterjalidest, milleks vali üleval paremal Abi ja veelkord paremal Abi-artiklid.
 

Õpilasele

 
Alates 7. klassist saavad õpilased kasutama hakata kooli Gmaili ja Stuudiumi, teade selle kohta ja algsed paroolid saadab edasi klassiõpetaja.
Kontode aktiveerimiseks ava JUHEND.
 

Küsimused ja probleemid

 
Küsimuste ja tõrgete korral palun pöörduge klassijuhataja poole või konto probleemide korral Tartu Waldorfgümnaasiumi Stuudiumi administraatori poole aadressil priit.lilleleht[ät]waldorfkool.info.