Selts noolKoolitused, loengud noolTartu Lapsevanemate Kool, sügis 2014

Trükitav versioon

Tartu Lapsevanemate Kool


VAATA 2014. a. SÜGISSEMESTRI KAVA.

 

Tänapäeval on üha rohkem lapsevanemaid hakanud mõtlema oma rollile kasvatajana. Järjest enam tuntakse vajadust end vanemaks olemise alal ka harida.


Tartu Lapsevanemate Kooli on algatanud Tartu Waldorfgümnaasiumi lapsevanemad. Ühiste arutelude ja vestluste käigus jõuti äratundmisele, et on vajadus kohtuda inimestega, kes jagaksid oma teadmisi ja kogemusi. Ent Lapsevanemate Koolis ei keskenduta mitte ainult lapsele, vaid käsitletakse vanemaks olemist laiemalt - ka neid teemasid, mis on seotud lapsevanema enda arenguga.

2010. aasta kevadel toimus kolm kohtumist inimestega, kellelt on paljugi õppida.  Esimesel korral kohtuti raamatu „Eluülesanded» kaasautor Martin Tiidelepaga. Arutleti, kuidas uurida oma eluküsimusi ja otsida lahendusi eluolukordadele.

Teemal „Mida laps eluks vajab?” rääkis vanematega Godi Kelleri - staa¸ikas waldorfpedagoog ja Lapsevanemate Akadeemia asutaja Norrast.

Kohtumisel TWG lapsevanem ja meditsiinidoktori Ülle Pechteriga kuulati loengut „Inimese elukaar. Täiskasvanu enesekasvatuse võimalused.”

 

2010. aasta sügisel alustas Tartu Lapsevanemate Kool veel elujõulisemalt kui varem. Sügissemestril on kavas 8 kohtumist – on nii loenguid, arutelusid kui ka praktilisi tegevusi. Taas kord avaneb võimalus kohtuda karismaatilise isa ja vanaisa Godi Kelleriga. Huvitavat kuulamist pakub lastepsühhiaater Anne Daniel-Karlsen. Oma teadmisi ja kogemusi jagavad ka TWG enda vanemad ja õpetajad - Marina Koho, Heidi Reimann, Rena Tõnnov-Lakeman, Külli Kasesalu ja Anne Roosvald.

Tartu Lapsevanemate Kooli sügissemestri kava võib lähemalt kaeda siin.

 

Kursused toimuvad enamasti pühapäeviti kell 11.00-14.30. Ühe koolipäeva maksumus on vastavalt osavõtja rahalistele võimalustele 5 kuni 10 eurot. Tasuda saab kohapeal sularahas.

Kui tunned samamoodi kui meie, siis tule kaasa mõtlema, ütlema ja kuulama!

Info ja registreerimine: vanematekool[ät]gmail.com või telefonil 50 15 141

 

Projekti toetab Vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Liechtenstein Avatud Eesti Fondi vahendusel.




Teised koolitused, loengud: