Kool noolTeated noolGodi Keller taas Tartus noolLoodusõpetuse õpetamisest – kogemusest teadmiseni

Trükitav versioon

 

Loodusõpetuse õpetamisest – kogemusest teadmiseni


Kursuse aeg:
18. novemberil kell 11.00-17.15

Koht: TÜ Haridusteaduste Instituudi saal (Salme 1a, Tartu)

Kursuse maht: 6 tundi

Sihtrühm: õpetajad, loodusainete huvilised

Kursuse maksumus: 600 EEK-i

 

Õppepäeva tutvustus:


Kuidas võiks loodusained koolis toita huvi ja uudishimu? Vaatlus kui pedagoogiline vahend. Kuidas leida lapsele eakohane teema? Eksistentsiaalsed küsimused ja teadus. Küsimused ja vestlused. Selle õppepäeva jooksul arutamegi neid teemasid, põhjalikumalt keskendudes klassiõpetaja tööle loodusteaduste õpetamisel.

Loodusteaduste õpetamine puudutab ka elu eksistentsiaalseid küsimusi: kust me tuleme; millises keskkonnas oma elu elame; mis on selle mõte? Õpetades peab seda vastutust meeles pidama, nagu sedagi, et viis, kuidas loodust ja elu käsitletakse, saab lapses elupädevuste arendamise tuumaks.

Peame leidma tugeva sideme õpilase ja aine vahel, et tänapäeva õpilaste seas tihti ebapopulaarsed loodusained muutuksid tõelise uudishimu ja huvi allikaks. Osaliselt sõltub see meetoditest, osaliselt didaktilistest küsimustest. Seekord tutvustabki Godi Keller alternatiivpedagoogika näidete varal uudseid lähenemisviise neile teemadele.

 

Kursuse õppejõud:

 

Godi Keller töötab õppejõuna Rudolf Steineri Kolled¸is Oslos (RSÜK), kus loeb pedagoogikakursusi õpetajatele. Godi Keller on oma põhihariduselt loodusteadlane - bioloogia, keemia. Ta on töötanud 18 aastat õpetajana waldorfkoolis ja pühendub ka lapsevanemate kursuste läbiviimisele Põhjamaades, Balti riikides ja teistes Euroopa maades.


Täiendav info ja registreerumine: www.ht.ut.ee/646338

 

Õpetajate täienduskoolitus- ja kutseaasta poolt pakutavate kursustega on võimalik tutvuda aadressil: www.ht.ut.ee/654717