Kool noolTeated noolPRESSITEADE - Godi Kelleri loengud

Trükitav versioon

PRESSITEADE 

3. oktoober 2019

Tunnustatud Norra pedagoog Godi Keller annab Tartus kolm avalikku loengut

8. - 10. oktoobrini peab õpetaja, mentor ja vabakutseline kirjanik Godi Keller Tartus kolm loengut ning taasesitleb oma raamatut “Südamega koolis”. Arutelud toimuvad teisipäeval ja kolmapäeval Tartu Waldorfgümnaasiumis ning neljapäeval Tampere Majas ning on avatud kõigile. Loengud algavad kell 18:30 ning on inglise keeles, tõlkega eesti keelde. Loenguõhtuid korraldavad Tartu Waldorfgümnaasium ning MTÜ Ilusilm. 

Godi Keller on õpetaja, mentor ja vabakutseline kirjanik, kes alustas üle 35 aasta tagasi tööd loodusainete ja klassiõpetajana Norras. Ta töötas Poeble projektis, mille eesmärk on probleemsete noorte tööellu toomine. Tema töö elulugudega ning eriline huvi ‘keeruliste’ laste vastu on aidanud paljudel leida oma siht ja unistused. Täna jagab ta  oma suurt kogemustepagasit laste, noorukite, lapsevanemate, õpetajate ning ettevõtjatega mitmel pool Euroopas. Eestis on ta regulaarselt käinud viimase kümne aasta jooksul, andes koolides tunde, pidades loenguid ja olles õpetajate mentor neljas koolis. 


Käsiraamat “Südamega koolis” ilmus esmakordselt kaksteist aastat tagasi, sealsed teemad on aga tänaseni aktuaalsed. 8. oktoobri loengus tuleb juttu sellest, kuidas seada piire nii, et see looks koolieelses eas lapsele turvalise keskkonna. 9. oktoobril arutletakse, mida tähendab katkematu dialoog teiste kultuuridega ning pidev enda väärtuste ja kultuuri kasvatamine tänases päevas. 10. oktoobril on teemaks, kuidas saavad täiskasvanud - õpetajad, koolipidajad ja lapsevanemad ühiselt luua lapsele turvalist ja igakülgselt arendavat keskkonda olukorras, mil koolisüsteem ei väärtusta alati usaldust ning digitaalne maailm avaldab lapsele üha suuremat mõju. 

„Koolis elupädevustele aluse panemine ning võimaluste pakkumine mitmekülgse inimese arenguks on Godi Kelleri südameasi. Tema humanistlik maailmanägemine ja soe huumor loovad erilise kontakti kuulajate ning lugejatega, arutledes samas väga tõsiste teemade üle,”  ütleb Henry Timusk, Tartu Waldorfgümnaasiumi lapsevanem ja juhatuse liige. “Raamatu  “Südamega koolis” eestikeelne väljaanne oli läbi müüdud, kuid huvi selle vastu oli jätkuv, seepärast on suur heameel, et nüüd saavad huvilised taas raamatut käes hoida ja lugeda,“ lisab ta. 

Godi Kelleri loengute teemad puudutavad kõiki lapsevanemaid, õpetajaid ja laste kasvamisest hoolivaid täiskasvanuid. “Südamega koolis” räägib lapsele toetava ja sooja keskkonna loomisest ning võimaldab heita pilgu waldorfpedagoogika olulisematele külgedele. Raamatu autorit võõrustab Tartu Waldorfgümnaasium, uustrükk ilmub lapsevanemate initsiatiivil ja selle väljaandja on MTÜ Ilusilm. Raamatu müügitulu  suunatakse Tartu waldorfhariduse toetuseks. 

https://www.waldorfkool.info/page.php?p=1075


Lisainfo:

Merike Jürna

Tartu Waldorfgümnaasiumi lapsevanem, tõlk 
+37256455880
merikeju[ät]gmail.com

 

Henry Timusk

Tartu Waldorfgümnaasiumi lapsevanem ja juhatuse liige, MTÜ Ilusilm
+3725147678

henry[ät]ilusilm.ee

 

Koostaja: Merike Jürna




Teised teated: