Kool noolTeated noolPRESSITEADE. Laat läbi sajandi ehk Eesti sada nägu

Trükitav versioon

Tartu Waldorfgümnaasiumi
PRESSITEADE
21.11.2017

Kamajahu, punased pääsukesed ja diskokera – Tartus tuleb „Laat läbi sajandi ehk Eesti sada nägu“

Laupäeval, 25. novembril kell 10.00 avab Tartu Waldorfgümnaasium oma uksed, et kutsuda kõiki huvilisi kooli iga-aastasele heategevuslikule advendilaadale, mis tänavu tuleb juubelihõnguline. Sel aastal teeb koolipere kingituse Eesti Vabariigile 100. sünnipäeva puhul ning tegutseb, küpsetab ja esineb, mõeldes Eestile.

Laste, vanemate ja õpetajate korraldatav laat, mida peetakse juba 25. korda, tuleb hoogne ja kirju ning lisaks kauplemisele leidub seal tegevusi igale eale ja maitsele. Või valmistamine, jõulukaunistuste meisterdamine, vaiba kudumine, kamajahu tegemine – see on vaid väike valik kogu perele jõukohastest tegevustest. Osavamatele on monorattasõit ja seiklusrada „Eesti rahva 100 takistust“, julgematele põgenemistuba „Must Kukk“ ning retk sõja-aastatesse, ilusatele fotostuudio ning sooja südamega inimestele postkontor. Kellel inimestest villand saab, neid ootavad õues kitsed.

Ka meelelahutust jagub kõigile. Pere pisimaid rõõmustab marionettnukuetendus „Vaeslaps ja talutütar“. 6. klassi esituses saab näha C.F. Meyeri  „Sandiballaadi“. Ajaloolane Heiki Pärdi räägib huvilistele, kuidas keskaegsest talupojast sai moodne eurooplane ehk eestlaste argielust 20. sajandil. Väntorel on pill, mida iga päev ei kuule – sellel laadal kuuleb. Kinotoas näeb esimest Eesti mängu- ja joonisfilmi. Ning loomulikult ei saa me Eesti teemalisel laadal läbi laulupeota – ühislaulmine on meil veres, eriti kui lauluviisi võtab üles meie oma Äge Brass Tartust. Päeva lõpetab õpilaste kontsert „Meie elu“.

Külastajate kõhutäie eest hoolitsevad pikal laadapäeval Pätsi Puhvet, Sajandi Söögituba ning Diskopalavik. Ka neis kuuleb aeg-ajalt elavat muusikat ning saab end tühjaks tantsida.

Tartu Waldorfkooli esimene jõululaat toimus 1992. aastal. Traditsiooniliselt on laada peakorraldajaks 8. klassi õpilased ja vanemad, ent päeva õnnestumisse annavad oma panuse kõik klassid kas töötoa, meelelahutuse või leti näol. Laada tulu läheb kooli poolelioleva õueala välja ehitamiseks.

Laada päevakava asub SIIN


Lisainfo:

Külli Ehastu
TWG 8. klassi klassijuhataja
kylli.ehastu[ät]gmail.com




Teised teated: