Kool noolTeated noolÜKS VÄIKE TUBA - etendused Tartus ja Tallinnas

Trükitav versioon

Noored annavad etenduse Tartu teatrikeskuse sünni toetuseks

4. juunil kell 19 "ÜKS VÄIKE TUBA" Tartu Uues teatris

 

Tartu Waldorf Teatri gümnaasiumirühma lavastus „Üks väike tuba“, mis võitis tänavuse gümnaasiumi kooliteatrite riigifestivali Grand Prix’, etendub 4. juunil veel korra Tartus. Kogu  piletitulu läheb Tartu Uue teatri maja välja ostmise fondi.

Tartu Uue teatri maja on Tartu Waldorfgümnaasiumi jaoks olulisem kui lihtsalt üks maja Tartus – 2014 kevadel toimus just siin heategevuskontsert „Uue kodu laulud“, millega koguti raha oma praeguse koolimaja välja ostmiseks Eesti Maaülikoolilt. Tookord oli teater see, kes toetuseks õla alla pani ja oma majas kontserti korraldada aitas.

Head suhted kooli ja teatri vahel kestavad tänaseni. Tartu Waldorf Teater korraldab oma igakevadisi teatriõhtuid just Tartu Uues teatris. Mitmed Uue teatri näitlejad on waldorfkooli lapsevanemad ning olnud ikka nõu ja jõuga abiks waldorfkooli (teatri)tegemiste juures. Teatri kostüümilao perenaise Epp Peedumäe abita ei kujutaks aga kooli etenduste väljatoomist enam ettegi. Et mitte olla vaid saaja rollis, annab Tartu Waldorf Teatri trupp rõõmuga heategevusetenduse, toetades seeläbi ka uue teatrikeskuse loomist Tartu linna.

 

„Üks väike tuba“ on Tartu Waldorf Teatri gümnaasiumirühma lavastus, mis pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale. Noortel õnnestub sada aastat Eestit mahutada saja minuti sisse tabavalt, samaaegselt nii humoorikalt kui ka liigutavalt. Lisaks riigifestivali peavõidule pälvis lavastus Tartu Kooliteatrite Festivalil eripreemia Eesti ajaloo detailirohke käsitluse eest vaimustava ansambli esituses. Et lavastus tõesti puudutab paljusid, näitab ka suur publikuhuvi – mai alguses toimunud kaks etendust Eesti Rahvamuuseumis etendusid pilgeni täis saalidele. Ka juuni alguses Tallinnas teatris NO99 toimuvad etendused on praeguseks juba välja müüdud.


Autor-lavastaja: Külli Ehastu

Koreograaf: Leanika Mändma (S-Stuudio)
Võitlus-stseeni koreograaf: Tanel Saar (VAT teater)
Valguskunstnik: Taavi Toom (Eesti Rahva Muuseum)
Maalide autor: Linne Johanna Timmerman (TWG 12. klass)
Laval Tartu Waldorf Teatri gümnaasiumirühma noored

Etendus kestab 100 minutit ilma vaheajata.
Sobiv vanusele alates 10. eluaastast.

PILETID
5/10/15 (ostja vabal valikul) müügil enne algust kohapeal ja Tartu Uue teatri kodulehel.
Kogu tulu läheb Tartu Uue teatri majafondi.

ETENDUSED TALLINNAS
5. ja 6. juunil kell 19 etendused teatris NO99 (eelmüük lõppenud).

Lisakohtade müük (5.00) enne algust kohapeal.

Lisainfo:
Külli Ehastu, kylli.ehastu[ät]waldorfkool.info
5558 4773

Madis Kolk, Teater. Muusika. Kino peatoimetaja:
„Üks väike tuba” on maitseka joonega loodud karikatuur Eesti saja aasta eredamatest hetkedest, muutumata seejuures kordagi karikeeritava suhtes üleolevaks, kuitahes absurdset ajalooepisoodi ka ei kujutataks. See respekt oma rahvuse, riigi ja ajaloo ees võimaldab lavastuse võtmekohtades saavutada ka psühholoogilise sügavuse ning näitab noorte inimeste küpset enesetaju, mis ei lasku eestlusest kõneldes ei äärmuslikku rahvuskonservatismi ega ka ennasthäbenevasse globalistlikku pidetusse.

Helena Pruuli
, teater NO99 näitleja:
Selles väikses toas on noored elujõulised naised ja mehed, kes mõtlevad liigutava täpsusega meie ühise kodu peale. Selle kodu peale, kus on kitsaskohti, tolmuseid nurki ja pimedaid voodialuseid, aga kus ometi ei ole ammu tundunud, et nii palju võiks olla võimalik. Saja minuti sisse on mahtunud eestlaseks olemise põhitalad, vaikust ja vaimukust. On ülevaid ja süngeid hetki, mis vaikselt ja valusalt liigutavad, ajavad nutma ja naerma korraga. Seda võib pidada teatrisündmuseks.

Helen Rekkor, teatriühendus Misanzen lavastaja:
Need noored suutsid kokku võtta Eesti sada aastat saja minutiga sellisel viisil, et nad puudutasid iga oma lendu lastud sõnaga ja teoga inimest saalis. Ja osati piisas vaid tabavalt öeldud märksõnast ja kõigil oli asi selge, millest jutt käib. Ma sain pisarateni naerda ja pisarateni nutta.





Teised teated: